Skip to content
13.8.2020

Kunniajäsenten kesäkokous pidettiin Turussa

Kunniajäsenet ja puheenjohtajisto kokoontuivat Turkuun, jossa ensin vierailtiin merimuseossa ja tämän jälkeen lounastettiin. Kunniajäsenet kokivat vuosittaiset tapaamiset todella tärkeiksi.

Vasemmalta oikealle: Kari Salminen, Olli Nyberg, Jarmo Paasikivi, Ilpo Pohjola, Matti Ojanperä, Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala ja Osmo Suominen

Reserviläisliiton perinteinen kunniajäsenten kesäkokous pidettiin 12.8.2020 Turussa. Koronatilanteesta johtuen kokoukseen osallistui vain kolme kunniajäsentä, jotka olivat Matti Ojanperä, Jarmo Paasikivi ja Osmo Suominen. Lisäksi mukana oli liiton puheenjohtajistoa ja toimihenkilöitä. Muut kunniajäsenet eivät päässeet paikalle vallitsevan koronavirustilanteen takia.

Päivä aloitettiin merimuseo Forum Marinumista, jossa tutustuttiin päänäyttelyyn ”Töissä merellä”, missä pääsimme kurkistamaan Merivoimien historiaan ja Lounais-Suomen alueen kauppamerenkulkuun. Tämän jälkeen päivä jatkui lounaalla Suomalainen Pohja -ravintolassa, jossa liittohallituksen puheenjohtaja Ilpo Pohjola ja liiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg pitivät ajankohtaiskatsauksen. Lounastilaisuuden isäntänä toimi Tapio Peltomäki.

Kunniajäsenet pitivät tärkeänä, että kunniajäsenten kesäkokouksia pidetään vuosittain. Tämä on erinomainen tilaisuus käydä liiton johdon kanssa keskustelua ja vaihtaa näkemyksiä liiton tämänhetkisestä tilanteesta verrattuna menneisiin vuosiin.

Kunniajäsenet katsoivat tärkeäksi vuonna 1995 tehdyn sääntömuutoksen, jolloin liitto muuttui kaikille avoimeksi maanpuolustusjärjestöksi. Samassa yhteydessä liiton uudeksi nimeksi otettiin käyttöön Reserviläisliitto-Reservin Aliupseerien Liitto ry. Useimmat liiton jäsenyhdistykset ovat muuttaneet sääntöjään vastaavasti. Tärkeäksi nähtiin myös naisten osallistuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan.

Liitto on toteuttanut viime vuosina isoja uudistuksia ja käynnissä on ollut monia isoja projekteja. Näitä ovat olleet muun muassa internetsivuston uudistus, joka sisälsi kaiken kaikkiaan noin 350 uutta liitto-, piiri- ja yhdistyssivustoa. Maanpuolustusrekisteri siirtyi Reserviläisliiton hallintaan pari vuotta sitten ja tämä aiheutti isoja muutoksia liiton toimistolla. Kaksi vuotta on myös valmisteltu valtakunnallista Turpotietäjä-tietokilpailua, joka käynnistyy lukioissa nyt lokakuussa. Kunniajäsenet toivoivatkin, että tulevina vuosina keskityttäisiin uusien projektien sijaan nykyisten projektien ja uudistusten toimeenpanoon.

Vakavien keskusteluiden ja tilannekatsauksen lomassa käytiin myös vapaamuotoista keskustelua ja muisteltiin menneitä. Mukava kokouspäivä päättyi siihen, että kunniajäsenet esittivät toiveen uudelle kokoukselle kesälle 2021.