Skip to content

Toimintaturva-jäsenryhmä vuonna 2024

Information på svenska hittar du här.

Jäsenen on mahdollista liittyä ammunnan harrastajien omaan jäsenryhmään, minkä hinta kuluvalle kaudelle on 30 euroa. Jäsen saa tällä ampumaharrastuksen toimintaturvan sekä räätälöityjä erikoisjäsenetuja yhteistyökumppaneiltamme.

Jäsenmaksulaskut vuodelle 2024 postitetaan jäsenistölle tammi-helmikuun vaihteessa. Tällöin tulee myös ohjeet Toimintaturva-maksun maksamiseen kaudelle 2024.

Vuoden 2023 Toimintaturva-jäsenyys on voimassa vuoden 2024 jäsenmaksulaskun eräpäivään asti, joka on 15.2.2024. Vuonna 2023 voimassa ollut Toimintaturva-jäsenyys säilyy katkeamattomana, mikäli maksaa vuoden 2024 Toimintaturva-maksun ja jäsenmaksun eräpäivään mennessä.

Toimintaturva-jäsenyys astuu voimaan heti, kun olet suorittanut Toimintaturva-maksun. Näet Toimintaturva-jäsenyytesi sähköisestä jäsenasioinnista, jonne se kirjautuu hieman viiveellä. Maksupäivä ei kirjaudu sähköiseen jäsenasiointiin.

Toimintaturva-jäsenet saavat maaliskuussa 2024 muovisen jäsenkortin postitse kotiin.

Toimintaturva-kortin ja jäsenedut saat myös sähköiseen MagMa Lompakkoon. Ohjeet MagMa Lompakon lataamiseen löydät täältä. Latauslinkki MagMa Lompakkoa varten lähetetään nykyisen Toimintaturva-kauden jälkeen, joka päättyy 15.2.2024. Latauslinkki lähtee Maanpuolustusrekisterissä olevaan puhelinnumeroon.

Huom. Mikäli päätät kokonaan jäsenyytesi Reserviläisliitossa, niin huomioithan sen, että samalla päättyy myös Toimintaturva-jäsenyytesi (mikäli sinulla sellainen on).

Toimintaturva-jäsenryhmän jäsenedut 2024

Jäsen saa ampumaharrastuksen toimintaturvan eli jäsenyys sisältää tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.
Jäsenyys tässä jäsenryhmässä antaa osallistumisoikeuden Reserviläisliiton,
Reserviläisurheiluliiton, Suomen Reserviupseeriliiton,
Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton
liitto-, piiri- ja yhdistystason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa
ammunta on keskeisessä roolissa sekä Puolustusvoimien tai muiden
tahojen yhteisiin tapahtumiin, joissa vaaditaan ammunnan harrastamisen
toimintaturvaa. Vakuutusturva on voimassa myös Suomen Veteraaniampujien järjestämissä kilpailuissa, IDPA-ammunnoissa ja muissa toiminnallisissa ampumalajeissa sekä Suomen Ampumaurheiluliiton alaisissa ampumalajeissa. Vakuutusturva on voimassa lajeille ominaisessa ja harjoitusohjelman mukaisessa harjoittelussa. Toimintaturva on voimassa myös kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja valvotuissa harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoa Toimintaturvasta löytyy täältä.

Tähän jäsenryhmään kuuluvat saavat myös ampumaharrastukseen liittyviä merkittäviä erikoisjäsenetuja.

Yksi jäsenetuja tarjoava yritys on Brownells, jolla on erittäin laaja valikoima asealan eri tuoteryhmiä. Brownells toimii Suomessa verkkokaupan välityksellä ja sillä on isot varastot Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Toinen erikoisetuja tarjoava on pohjoismainen XXL-urheilukauppaketju, joka tarjoaa Reserviläisliiton toimintaturvajäsenille räätälöityjä tarjoushintoja joka toinen kuukausi. Etu voimassa tavarataloissa ympäri maan.

Kolmas etuja tarjoava on Iron Point Finland, joka on taktiseen ja toiminnalliseen ammuntaan keskittynyt erikoisliike. Yrityksellä on paljon SRA:han liittyviä varusteita ja tarvikkeita.

Neljäs etuja tarjoava on Pohjoismaiden suurin valokauppa Valostore, jonka laajasta valikoimasta löytyy jokaisen reserviläisen tarpeisiin esimerkiksi laadukkaat asevalot sekä otsa- ja taskulamput.

Uuteen jäsenryhmään liittyneet saavat postitse Toimintaturva 2024 -jäsenkortin, jolla jäsenet voivat todistaa ampumaharrastuksen toimintaturvan voimassaolon. Ennen korttien postittamista jäsenet saavat latauslinkin sähköiseen MagMa Lompakkoon, josta saa ladattua sähköisen Toimintaturva 2024 -mobiilikortin. Tiedotamme uusimmista jäseneduista sähköpostitse lähtevällä uutiskirjeellä.

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän yleisimpiä Toimintaturvaan liittyviä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, laita meille sähköpostia jasenasiat@reservilaisliitto.fi tai toimisto@reservilaisliitto.fi

En muistanut maksaa Toimintaturva-maksua jäsenmaksun yhteydessä. Miten saan Toimintaturvan voimaan?

Toimintaturva-maksun voi maksaa koska tahansa vuoden 2024 aikana. Maksa 30 euroa ja käytä maksamiseen samaa tili- ja viitenumeroa, jota olet käyttänyt vuoden 2024 perusjäsenmaksun maksamiseen. Kun olet suorittanut Toimintaturva-maksun, niin Toimintaturva-jäsenyys astuu heti voimaan.

Miten osoitan Toimintaturvan voimassaolon ennen kuin olen saanut virallisen jäsenkortin?

Kortin saapumista odotellessa voit todistaa Toimintaturva-jäsenyytesi voimassaolon verkkopankin maksutositteella tai MagMa-lompakon sähköisellä Toimintaturva-kortilla (mobiilikortilla).  

Toimintaturva näkyy jäsenyytenä sähköisessä jäsenasioinnissa. Toimintaturva-jäsenyyksien tiedot tuodaan Maanpuolustusrekisteriin aina maanantaisin. Maksupäivä ei näy jäsenasioinnissa, vaan voimassaolon alkamispäivä, joka laitetaan kaikille Toimintaturva-maksun maksaneille aina tammikuun ensimmäiseksi päiväksi (1.1.) riippumatta siitä, missä kohtaa vuotta on suorittanut maksun.

Mitä teen, jos en saa sähköistä Toimintaturva-korttia eli MagMa Lompakkoa ladattua puhelimeeni?

Mobiilikortti on ladattavissa IOS ja Android -puhelimiin ja tarkemmat latausohjeet löytyvät klikkaamalla tätä linkkiä. 

Latauslinkki MagMa Lompakkoa varten lähetetään nykyisen Toimintaturva-kauden jälkeen, joka päättyy 15.2.2024.

Mikäli kirjallisista ohjeista ei ole apua, niin pyydämme laittamaan asiasta sähköpostia osoitteeseen jasenasiat@reservilaisliitto.fi, niin selvitämme, mistä vika mahdollisesti johtuu ja/tai lähetämme uuden latauslinkin.

Käykö Toimintaturva Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) kilpailuissa?

Toimintaturva ei kata SAL:n varsinaista kilpailutoimintaa. Toimintaturva kattaa SAL:n alaisten lajien harjoittelutoiminnan, mutta mikäli henkilö osallistuu SAL:n järjestämiin kilpailuihin, niin tätä varten tarvitaan SAL:n kilpailulisenssi.

Pääsenkö mukaan IDPA-ammuntoihin, jos minulla on Toimintaturva?

Toimintaturva-jäsenyys sisältää vakuutusturvan, joka kattaa IDPA-ammunnat. Mutta tämän lisäksi tarvitset myös IDPA-ampujan statuksen, jonka saa käymällä siihen liittyvän koulutuksen.

Tarvitsenko Toimintaturvan, jos osallistun MPK:n järjestämälle ammunnan kurssille?

MPK:n oma tapaturmavakuutus on voimassa koulutuspaikalla ilmoittautumisen jälkeen. Toisin sanoen et siis tarvitse Toimintaturvaa, jos osallistut MPK:n koulutustapahtumaan.

Onko Toimintaturva voimassa kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja harjoituksissa?

Kyllä, Toimintaturva on voimassa myös kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa ja harjoituksissa.

Pääsenkö harrastamaan sovellettua reserviläisammuntaa SRA:ta, jos minulla on Toimintaturva?

Toimintaturva antaa vakuutusturvan SRA:han, mutta osallistumisoikeuden saamiseksi tarvitaan lisäksi SRA-ampujan koulutus, jonka myötä saa virallisen SRA-statuksen. SRA:n valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa voi lisäksi olla piirikiintiöitä.

Miten toimitaan vahingon tai onnettomuuden sattuessa?

Jäsenen tulee täyttää vahinkoilmoitus Pohjola Vakuutuksen verkkosivuilla. Ilmoituksen tekoon tarvitaan verkkopankkitunnukset, vakuutusnumero sekä vakuutuksenottajan tiedot.

Vakuutusnumero löytyy tästä linkistä ja vakuutuksenottaja Reserviläisliitto.

Vahinkoilmoitus tehdään täällä: https://hae-korvausta.op.fi/

Jos olen kadottanut muovisen Toimintaturva-kortin, niin voinko saada uuden?

Pyydämme laittamaan asiasta sähköpostia osoitteeseen jasenasiat@reservilaisliitto.fi.

Jos eroan reserviläisyhdistyksestä, jatkuuko Toimintaturva-jäsenyys?

Mikäli päätät jäsenyyden reserviläisyhdistyksessä ja tämän jälkeen sinulla ei ole voimassa minkään Reserviläisliiton alaisen paikallisyhdistyksen jäsenyyttä, niin samalla Toimintaturva-jäsenyys ja näin ollen vakuutusturva päättyy.