Skip to content

Maaottelumarssi 2023

Information på svenska hittar du här

Vuoden 2024 haastetapahtuman tiedot päivitetään myöhemmin. Maaottelumarssi järjestetään jälleen syyskuussa 2024.

Suomen Reserviupseeriliitto haastoi toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi-maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Maaottelumarssin hengessä marssitaan jälleen koko syyskuun ajan eli 1.–30.9.2023. Kaukopartiomiehet ovat olleet aikanaan pitkien siirtymien pioneereja, minkä vuoksi kaukopartiotoiminta on valikoitunut myös tämän vuoden Maaottelumarssin teemaksi.

Maaottelumarssin suojelijana toimii puolustusministeri Antti Häkkänen. Puolustusministerin tervehdyksen voit lukea täältä.

Kävele tai juokse 10 kilometriä

Hyväksyttyyn Maaottelumarssi-suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voi kirjata tuloksensa sähköiselle lomakkeelle, jonne pääsee tästä. Samalla lomakkeella voi tilata itselleen myös Maaottelumarssin velcro-merkin, jonka tuotot ohjataan Ukrainan hyväksi.

Kaikki osallistujat, jotka ovat suorittaneet vähintään 10 kilometrin marssin ja kirjanneet suorituksensa lomakkeelle, osallistuvat myös Varustelekan lahjakorttien ja RES- & RUL-tuotepalkintojen arvontaan.

Maaottelumarssin teemawebinaari

Kaukopartioteemainen webinaari järjestetään maanantaina 11.9.2023 klo 18–19. Webinaarissa luennoi tietokirjailija ja tiedusteluhistorian tutkija Mikko Porvali, joka on kirjoittanut mm. suomalaisten kaukopartioiden tiedustelutoiminnasta.

Webinaarin aiheena on Mikä kaukopartiokirjallisuudessa on totta – ja mikä ei? Suomessa on laaja kertovan kaukopartiokirjallisuuden perinne. Historiallisten lähteiden näkökulmasta kertomakirjallisuus kuvaa todellisuutta vain valikoiden ja osittain. Kaukopartiohistorian tutkija kuvaa niitä jatkosodan Päämajan partiotiedustelun piirteitä, jotka kaukopartiokirjallisuus sivuuttaa.

Webinaariin voi ilmoittautua tällä Surveypal-lomakkeella sunnuntaihin 10.9.2023 klo 23.59 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki webinaariin 11.9. aamupäivällä.

Piirien ja yhdistysten suoritusperusteiset kannustintuet

Reserviläisliiton piirejä ja yhdistyksiä kannustetaan ottamaan aktiivisesti osaa matalan kynnyksen marssihaasteeseen ja välittämään tietoa tästä jäsenistölleen sekä mahdollisuuksien mukaan organisoimaan yhteismarsseja. Aktiivisimmille piireille ja yhdistyksille jaetaan suoritusperusteisia kannustintukia.

Reserviläisliitto palkitsee kolme aktiivisinta reserviläispiiriä prosenttiosuuksien mukaan suhteutettuna seuraavasti:

1. 500 euron kannustintuki
2. 300 euron kannustintuki
3. 200 euron kannustintuki

Yhdistyssarjoja on kaksi. Kolme aktiivisinta alle 150 jäsenen yhdistystä palkitaan seuraavasti (suhteutettuna prosenttiosuuksiin):

1. 500 euron kannustintuki
2. 300 euron kannustintuki
3. 200 euron kannustintuki

150 ja yli jäsenen yhdistykset seuraavasti (suhteutettuna prosenttiosuuksiin):

1. 500 euron kannustintuki
2. 300 euron kannustintuki
3. 200 euron kannustintuki

Lämmin kiitos kaikille Maaottelumarssiin osallistuneille!
Maaottelumarssin 2023 suoritusprosentit löydät yhdistyksittäin täältä.