Skip to content
12.6.2024

Verenluovutuskampanjan tulokset

Reserviläisliiton ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun valtakunnallinen Reserviläinen ei luovuta – paitsi verta -verenluovutuskampanja järjestettiin 1.3.–31.5.2024. Kampanjalla haluttiin muistuttaa Reserviläisliiton jäseniä verenluovutuksen tärkeydestä. Verenluovuttajien rooli on merkittävä suomalaisen huoltovarmuuden turvaamisessa.

Verenluovutuskampanjaan kirjattiin yhteensä 236 luovutuskertaa. Reserviläisliitto palkitse verenluovutuskampanjaan aktiivisesti osallistuneita piirejä ja yhdistyksiä rahapalkinnoin. Kampanjassa oli yksi piirisarja ja kaksi yhdistyssarjaa, joissa kaikissa tarkasteltiin luovuttaneiden prosenttiosuutta piirin/yhdistyksen kokonaisjäsenmäärästä.

Aktiivisimmat kampanjaan osallistuneet piirit olivat:
1. Helsingin Seudun Reserviläispiiri
2. Keski-Pohjanmaan Reserviläispiiri
3. Päijät-Hämeen Reserviläispiiri

Aktiivisimmat yhdistykset, joissa on jäseniä 149 tai alle, olivat:
1. Vahdon Reservinaliupseerit
2. Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit
3. Oripään Reservialiupseerit

Aktiivisimmat yhdistykset, joissa on jäseniä 150 tai yli, olivat:
1. Kokkolan Reserviläiset
2. Kurikan Reserviläiset
3. Huittisten Seudun Reserviläiset

Aktiivisimmat piirit ja yhdistykset saavat 500 euron kannustintuen, toiseksi aktiivisimmat 300 euron kannustintuen ja kolmanneksi aktiivisimmat 200 euron kannustintuen. Tuet maksetaan kesän aikana.

Kiitos kaikille luovuttaneille ja verenluovutuskampanjaan osallistuneille!

Myös kampanjan jälkeen on hyvä muistaa, että verenluovuttajia tarvitaan Suomessa joka arkipäivä. Luovutuspaikat ja lisätietoa verenluovutuksesta löydät osoitteesta veripalvelu.fi