Skip to content
4.6.2021

Valtiollisia huomionosoituksia Reserviläisliiton jäsenille

Reserviläisliitto hakee vuosittain jäsenilleen valtiollisia huomionosoituksia. Näitä huomionosoituksia haetaan poikkeuksellisen ansioituneille jäsenille, ja pohjaesitykset tulevat useimmiten liiton piireistä ja yhdistyksistä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on palkinnut tänään 4.6.2021 Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä ansioituneita reserviläisiä kunniamerkein. Suomen Leijonan ansioristi on myönnetty Konneveden Reserviläiset ry:n Jouko Hyppöselle.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali kultaristein on myönnetty Kauhavan Reserviläiset ry:n Antti Isosalolle, Tikkakosken Reserviläiset ry:n Markku Liuskille, Liperin Reserviläiset ry:n Timo Monoselle, Tikkakosken Reserviläiset ry:n Juha Oravalle ja Ylitornion Reserviläiset ry:n Simo Rousulle.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali on myönnetty Pyhtään Reserviläiset ry:n Sakari Joaselle ja Tikkakosken Reserviläiset ry:n Veli-Pekka Poikolaiselle.

Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen on myöntänyt Järvenpään Reserviläiset ry:n Ismo Nöjdille ja Tampereen Seudun Reserviläisnaiset ry:n Sirkku Kirves-Lassilalle sotilasansiomitalin. Mitali myönnetään Puolustusvoimien hyväksi tehdystä poikkeuksellisen ansiokkaasta työstä.

Palkitseminen usean vuosikymmenen työstä reserviläistoiminnan eteen

Yksi tänään palkituista on yrittäjä ja toimitusjohtaja Timo Mononen Liperistä, joka on ollut Reserviläisliiton toiminnassa mukana jo neljällä vuosikymmenellä. Mononen oli erittäin otettu tasavallan presidentin myöntämästä kunniamerkistä.

Nöyräksi vetää. Olen suurella sydämellä tehnyt maanpuolustustyötä vuosikymmenten ajan. Olen erityisen ylpeä siitä, että 2000-luvun alussa saimme yhdistyksemme Liperin Reserviläiset uuteen nousuun. Jäsenmäärä kasvoi niin paljon, että nousimme toiseksi suurimmaksi paikallisyhdistykseksi Pohjois-Karjalan Reserviläispiirissä. Nyt mukaan on saatu uusi, aktiivinen sukupolvi. Olen toiminut useampaan otteeseen yhdistyksemme puheenjohtajana ja vielä viime vuonna toimin puheenjohtajana, mutta tälle vuodelle saimme siihenkin uutta, nuorta verta.

Mononen on liittynyt Liperin Reserviläisten jäseneksi vuonna 1996. Hän on toiminut luottamustehtävissä niin yhdistys-, piiri- kuin liittotasolla. Mononen on ollut liittohallituksen jäsen vuosina 2011─2012 sekä toiminut pitkään MPK:ssa muun muassa koulutuspäällikkönä, ammunnanjohtajana sekä kouluttajana.

Reserviläisliitto onnittelee kaikkia lippujuhlan päivänä palkittavia ja ylennettäviä.