Skip to content
13.4.2021

Reserviläiset marssivat veteraanijärjestöjen hyväksi

Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on haastanut Reserviläisliiton (RES) vuoden 1941 Maaottelumarssin hengessä muistomarssihaasteeseen. Tavoitteena on saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni liiton jäsen marssimaan. Reserviläisliitto on vastannut haasteeseen myöntävästi.

Vuonna 1941 Ruotsi haastoi Suomen maaottelumarssiin. Suomalaiset vastasivat haasteeseen ja ottivat marssille osallistumisen kansalaisvelvollisuutena. Marssi tuli suorittaa 4.-25. toukokuuta välisenä aikana ja osallistujiksi kelpuutettiin kaikki yli kymmenen vuotiaat kansalaiset.

Muistomarssin ajankohta on Maaottelumarssin mukaisesti 4.-25.5.2021. Tällä aikavälillä haasteeseen osallistuvan tulee suorittaa yhtäjaksoinen vähintään 10 kilometrin mittainen marssi, toki pidemmänkin matkan saa kävellä. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on muistuttaa reserviläisiä toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä poikkeusoloissa.

Reserviläisliitto otti mieluusti haasteen vastaan Suomen Reserviupseeriliitolta. Kannustan kaikkia reserviläispiirejä ja -yhdistyksiä ottamaan osaa ainutkertaiseen muistomarssiin. Tämä on paitsi liikunnallinen haaste niin myös tärkeä hyväntekeväisyysteko, painottaa Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola.

Liitot haluavat muistomarssilla kannustaa reserviläisiä liikkumaan sekä myös kunnioittaa veteraanisukupolvea. Sekä RUL että RES sitoutuvat lahjoittamaan Veteraanikeräykselle 500 euron lahjoituksen, jonka lisäksi kumpikin liitto maksaa jokaisesta 500 marssijaa ylittäneestä marssijasta yhden euron aina 2000 marssijaan saakka. Näin olleen Veteraanikeräykselle pyritään saamaan kasaan yhteensä 4000 euroa.

Tämän vuoden alussa Suomessa oli 5 430 mies- ja naisveteraania. Miesveteraanien keski-ikä on tällä hetkellä 95 vuotta ja naisten 90 vuotta. Marssihaasteella haluamme muistaa viimeisiä kunniakansalaisiamme, jotka yhä tarvitsevat apuamme, toteaa Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä.

Marssitapahtuman suojelijaksi on lupautunut puolustusministeri Antti Kaikkonen. Hän suorittaa marssin molempien liittojen johdon kanssa.

Lisätietoa marssista löytyy täältä.