Skip to content
6.8.2020

Näin liityt Reserviläisliiton jäseneksi

Reserviläisliiton jäseneksi voi liittyä kätevästi nettilomakkeen kautta. Kun lomaketta täytetään, on tärkeää täyttää kaikki vaaditut kentät. Yhdistyksillä on tiettyjä jäsenehtovaatimuksia, joten tästä syystä tulee olla huolellinen lomaketta täytettäessä.

Lomakkeen ensimmäisellä sivulla kysytään perustiedot. Ensimmäisellä sivulla tulee täyttää vähintään nimi, syntymäaika, äidinkieli, onko Suomen kansalainen, sukupuoli, osoite ja sähköpostiosoite. Mikäli syöttää puhelinnumeron, tulee se laittaa muotoon +358 ja tämän jälkeen ilman ensimmäistä numeroa. Numero tulee syöttää yhtenä pötkönä (esimerkiksi +358501234567).

Toisella sivulla kysytään asevelvollisuuteen ja ammattiin liittyviä tietoja. Ensimmäiseksi tulee ruksia, onko varusmiespalvelus/ naisten vapaaehtoinen asepalvelus suoritettu. Jos tämä on suoritettu, tulee laittaa ruksi ja vastaavasti jos ei ole suoritettu, niin ruksia ei tule laittaa. Lisäksi tulee täyttää siviiliammatti/arvo, sotilasarvo, puolustushaara ja aselaji (mikäli nämä tiedossa).

Lomakkeen kolmannella sivulla valitaan oma paikallisyhdistys. Lomakkeelle tulee lista yhdistyksistä, joihin on mahdollisuus liittyä. Siihen mitä yhdistyksiä tulee vaihtoehdoksi, vaikuttaa lomakkeen aikaisempien kenttien täyttö. Kunkin paikallisyhdistyksen jäsenyysehdot löytyvät täältä. Kolmannella sivulla on myös mahdollisuus ilmoittaa itseään kiinnostavista toimintamuodoista. Lisäksi lopussa tulee täyttää henkilötietojen käsittelyä koskevia kenttiä.

Lopuksi klikataan ”Lähetä”, jolloin lomakkeen tiedot välittyvät Reserviläisliiton hallinnoimaan Maanpuolustusrekisteriin. Kun paikallisyhdistys on saanut tiedon uudesta jäsenestä, niin seuraavassa yhdistyksen kokouksessa hänet joko hyväksytään jäseneksi tai hakemus hylätään. Mikäli jäsenyys hyväksytään, niin tämän jälkeen hänelle lähetetään tervetuloa-kirje sekä jäsenmaksulasku.