Skip to content
5.10.2022

Lähde mukaan sotilasmoniotteluun

Reserviläisliitto on kansainvälisen aliupseerijärjestön CISOR:n jäsen. Järjestössä yhtenä toimintamuotona on sotilasmoniotteluiden järjestäminen ja sen harrastamiseen kannustaminen sekä lajin harjoittelun mahdollistaminen. Suomen Reserviupseeriliitto kuuluu vastaavasti upseerien kansainväliseen järjestöön CIOR:in, jossa sotilasmoniottelua harjoitellaan ja kilpaillaan vastaavalla tavalla.

Vuonna 2023 CISOR:n ja CIOR:n sotilasmoniottelukilpailut ajoittuvat kesäkuulle. CISOR:n kilpailu pidetään Saksan Münchenissä 12.-16.6.2023 ja CIOR:n Helsingin Santahaminassa juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Oletko sinä kiinnostunut lähtemään mukaan?

Reserviläisliitto pyrkii lähettämään molempiin tapahtumiin 3-4 joukkuetta, joissa jokaisessa tulee olla kolme henkeä. Tulevia kilpailuja ja lajin edistämistä varten järjestetään kolme lajikoulutuspäivää Porin prikaatissa Säkylässä yhteistyössä MPK:n Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin kanssa.

Osallistujan ei tarvitse olla aiemmin harrastanut lajia. Riittää, kun on kiinnostunut ja löytyy sisua, halua, joukkuehenkeä sekä hyvä peruskunto. Sotilasmoniottelun lajeihin kuuluvat:

  • kivääriammunta
  • pistooliammunta
  • käsikranaatin pituus- ja tarkkuusheitto
  • esteuinti 50m (yksi joukkueesta ui esteet, kaksi muuta normaalisti 50m)
  • sotilasesterata
  • maastojuoksu 7-9km
  • suunnistus 5-7km

Ensimmäinen lajiharjoituskurssi pidetään lokakuussa 22.10.2022 alla olevan ohjelman mukaisesti. Ilmoittaudu kurssille mukaan tämän linkin kautta.

Tavoite:

Kurssin tavoitteena on kouluttaa kansainvälisen aliupseerijärjestön (CISOR) lajisääntöjen mukaiset sotilasmoniottelun lajit. Näitä ovat käsikranaatin pituus- ja tarkkuusheitto, suunnistus, sotilasesterata, esteuinti, kivääri- ja pistooliammunnat sekä maastojuoksu. Kurssin suorittamisen jälkeen osallistuja tuntee lajitekniikan opetellusta lajista sekä tietää, miten lajia voi harjoitella itsenäisesti ja osaa lajisääntöjen perusteet.

Kenelle kurssi soveltuu:

Kurssi soveltuu ja on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, jotka ovat kiinnostuneita sotilasmoniottelusta ja sen sisältämien lajien harjoittelusta. Ensisijaisesti kurssi on kohdennettu Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton jäsenyhdistysten jäsenille.

Esitiedot:

Kurssikokonaisuus sisältää kolme harjoitusjaksoa:

1. leiri la 22.10.2022
Lajeina käsikranaatin heitto, esterata

2. leiri la 25.2.2023
Lajeina kivääriammunta, esteuinti

3. leiri la 1.4.2023
Pistooliammunta, suunnistus

Majoittuminen tapahtuu tilojen ollessa vapaana, vierashuoneissa porttien ulkopuolella. Jokainen osallistuja ottaa omat lajikohtaisesti tarvittavat varusteet mukaan. Näistä ja tarkemmasta ohjeistuksesta laitetaan aina kurssille hyväksytyille osallistujille erillinen kurssikirje. Kurssilaiset saapuvat paikalle aina perjantaina illalla ja lauantai on harjoittelupäivä. Kurssilla tarjotaan perjantaina päivällinen ja iltapala, lauantaina aamupala, lounas ja päivällinen.

Kurssin ohjelma:

Perjantai:

16.00-18.00           Saapuminen
18.00            Päivällinen
19.00            Majoittuminen
19.30            Ohjeistus lauantain harjoittelulle
20.00            Iltaliikunta omatoimisesti
21.00            Iltapala
22.00            Iltatoimet ja hiljaisuus

Lauantai:

06.30           Herätys ja aamutoimet
07.00           Aamupala
08.00           Aamupäivän harjoittelu
11.30             Lounas
12.30            Iltapäivän harjoittelu
17.00            Lajiharjoittelun päätös ja peseytyminen sekä majoituksen luovutus
17.30            Päivällinen
18.00            Mennessä kurssin päätös

Lisätietoa kurssista antavat:

Minna Nenonen
kurssinjohtaja
p. 050 539 4281
minna.nenonen@reservilaisliitto.fi

Anni Pitko
kurssin varajohtaja
p. 050 320 3559
anni.pitko@gmail.com