Skip to content
25.3.2022

Kevään kaksiosainen Nato-webinaarisarja

Reserviläisliitto, Suomen Reserviupseeriliitto ja Yhteiskuntaturvallisuuden seura käynnistävät Natosta kaksiosaisen webinaarisarjan. Tilaisuuksien tavoitteena on lisätä jäsenistön tietämystä Natosta sekä Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista maanpuolustukseemme. Pyrkimyksenä vastata erityisesti epätietoisuutta herättäviin kysymyksiin ja väittämiin.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään webinaarina maanantaina 11.4.2022 klo 17.00─18.30. Webinaarin alustajina toimivat Karoliina Honkanen (puolustusministeriö) ja Jukka Sonninen (Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, evp). Ensimmäisessä webinaarissa aiheina ovat Nato-jäsenyys ja sen suhde yleiseen asevelvollisuuteen, jäsenyyden hakeminen ja sen hinta sekä mihin jäsenyys oikeuttaa ja mitä velvollisuuksia Suomella olisi. Lisäksi käydään läpi Naton historiaa sekä Nato-jäsenyyden yhteyttä jäsenmaiden muihin turvallisuusjärjestelyihin.

Ilmoittautuminen ensimmäiseen webinaariin alkaa viikolla 13. Lähetämme maanantaina 28.3.2022 kaikille Reserviläisliiton jäsenille ilmoittautumisohjeet siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on kirjattu Maanpuolustusrekisteriin. Voit tarkistaa yhteystietosi Reserviläisliiton sähköisestä jäsenasioinnista ja tarvittaessa päivittää sähköpostiosoitteesi ajan tasalle. Pääset kirjautumaan palveluun tämän linkin kautta.

Toinen Nato-tilaisuus pidetään hybridinä eli seminaari- ja webinaaritilaisuutena Helsingin Katajanokalla maanantaina 2.5.2022 klo 13.00─14.30. Tiedotamme tästä tilaisuudesta lisää myöhemmin.