Skip to content
5.5.2020

Ampumataitopäivä etänä

Reserviläisten perinteinen ampumataitopäivä on Koronaepidemian johdosta muutettu etätapahtumaksi. Reserviläisliitto toivoo ammuntaa harrastavien jäsentensä osallistuvan etäampumataitopäivään nyt tulevana lauantaina tai vaihtoehtoisesti sinulle sopivana ajankohtana toukokuussa ja jakavan siihen liittyvää sisältöä sosiaalisessa mediassa.

Yksinkertaisuudessaan osallistuminen tapahtuu niin, että ensin ammutaan ja sitten sometetaan. Ampumasuorituksista tulee jakaa kuvia ja muuta sisältöä Facebookiin ja Instagramiin sekä käyttää julkaisujen yhteydessä hashtageja #etäampumataitopäivä #ampumataito #reserviläiset.

Ohjeita ampumaradalla toimimiseen koronatilanteen aikana

Ampuminen tulee suorittaa pienissä ryhmissä niin, että etäisyys muihin ampujiin on vähintään kaksi metriä. Riittävistä varoetäisyyksistä on pidettävä huolta myös valmistautumis- ja taukovaiheissa. Jokainen tuo mukaan omat desinfiointiaineet, joilla puhdistetaan lähetinlaitteet ja -napit sekä muut pinnat ennen ampumasuoritusta ja sen jälkeen.

Ampumisessa käytetään vain omia aseita ja patruunoita. Aseita ei lainata muille ampujille ja osallistujille. Käsineiden käyttö on suositeltavaa.

Ampumaradalle ei saa tulla, jos:

  • olet karanteenissa,
  • tiedät altistuneesi
  • sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita
  • kuulut riskiryhmään (perussairaat tai yli 70-vuotiaat).

Yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ovat viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti kiellettyjä toukokuun ajan, joten ohjattua kilpailu- ja harjoitustoimintaa ei tule järjestää.