Varsinais-Suomen Reserviläispiiri ry

Tarkista jäsentietosi täältä:

Jäsenrekisteri

Liiton uutisia

18.1.2019 Kokonaisturvallisuus ja sijoittamaton reservi huomioitava paremmin MPK:n muutoksessa

Liiton mukaan uudistuva laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta voi heikentää sijoittamattoman reservin mahdollisuuksia kouluttautua. Oma lukunsa ovat perustettavien uusien virkojen vapaaehtoisille tuoma lisä-arvo. Lisäksi varautumis- ja turvallisuuskoulutus tulisi säätää Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) lakisääteiseksi tehtäväksi, jotta siihen voitaisiin kohdentaa määrärahoja valtion talousarviosta.

Lue lisää

15.1.2019 Ampumaratojen käyttö turvattava nyt ja tulevaisuudessa

Reserviläisliiton johto vieraili tänään ympäristöministeriössä. Tapaamisen teemana olivat ampumaradat.

Lue lisää

10.1.2019 Reserviläisliiton jäsenmäärä uudelle tuhatluvulle

Yli kaksi vuosikymmentä kestäneen, yhtäjaksoisen jäsenkasvun seurauksen Reserviläisliitto on nyt Suomen selkeästi suurin maanpuolustusjärjestö.

Lue lisää

7.1.2019 Wanha Veteraani tarjoaa ensi kesänä kiinnostavan kattauksen sotahistoriaa

Vuonna 2018 perustettu Wanha Veteraani on monipuolinen perinnekeskus, jonka pysyvä näyttely keskittyy Suomen rauhanturva- ja kriisinhallintatyöhön vuodesta 1956 aina nykypäivään asti. Vanha veteraani on lajissaan ensimmäinen valtakunnallinen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan museo. Keskuksella tullaan pitämään esillä myös vaihtuvaa näyttelyä ajankohtaisista sotahistoriallisista teemoista.

Lue lisää

19.12.2018 Yhdistystiedote 9/2018 ilmestyi

Vuoden viimeisessä Yhdistystiedotteessa kerrotaan mm. liiton vaaliohjelmasivusta ja muistutetaan tulevasta kyselystä koskien yhdistysten ampumaratojen ympäristölupiin liittyviä ongelmia.

Lue lisääau-logoVarsinais-Suomen Reserviläispiiri ry
Varsinais-Suomen Reserviläispiiri ry:n perustamisasiakirja allekirjoitettiin 25.11.1959. Piirin toiminta keskittyi alussa paikallisten yhdistysten toiminnan ohjaamiseen ja harrastustoiminnan tukemiseen, maanpuolustusasioiden kehityksen seuraamiseen ja liiton piirille antamien tehtävien suorittamiseen.

Toiminnan tarkoituksena on edelleen maanpuolustusvalmiuden ja tahdon ylläpitäminen ja kohottaminen. Näkyvimpiä toimintoja ovat runsas kilpailutoiminta ja muu liikunta sekä puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevät tilaisuudet. Pääosa jäsenistön maanpuolustuskoulutuksesta annetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseilla. Kattojärjestömme Reserviläisliitto ry on MPK:n jäsenjärjestö.


Varsinais-Suomen Reserviläispiiriin kuuluu jäseninä 23 paikallista reserviläisyhdistystä, joiden jäsenmäärä on yhteensä 2315. Varsinais-Suomen Reserviläispiiri toimii alueellamme hyvässä yhteistyössä Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri ry:n kanssa. Varsinais-Suomen Reserviläispiiri ja Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri julkaisevat yhteisesti kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää Parivartio nimistä tiedotuslehteä.


 

Etukannen pääkuva_viiriHeikkilassa
© Olli Peltonen


Viimeisimmät kuvat ja uutiset Facebook-sivultamme!
fb-logo
TOIMISTO TIEDOTTAAPiirien toimisto

Rykmentintie 15

20810 Turku


Aukioloajat


tiistaisin

klo 10.00 - 15.00

keskiviikkoisin

klo 10.00 - 15.00

torstaisin

klo 10.00 - 15.00


Toimisto saattaa olla avoinna myös muulloin, mikäli henkilöstöä on paikalla.

Jos olet tulossa toimistolle niin varmista paikallaolo puhelimitse.


Toiminnanjohtaja

Erkki Lehmus

puh +35840 160 8001

email vsres(at)co.inet.fi