Kouvolan Reserviläiset r.y.
Kouvolan Reserviläiset Ry on perustettu 6.11.1957. Yhdistyksen alkuperäinen nimi oli Kouvolan Reservialiupseerit Ry.

Perustamispöytäkirjan mukaan yhdistyksen tarkoituksena on jäsentensä henkisen ja ruumiillisen kunnon ylläpitäminen erilaisten toimintojen avulla. Nykyinen toiminta on tästä vielä laajentunut ja monipuolistunut.

Pohjoismainen maanpuolustustapahtuma on vuosittainen Kouvolan Reserviläisten ja sen pohjoismaisten ystävyyskuntien Ruotsin Lidköpingin, Norjan Fagernesin ja Tanskan Skanderborgin kodinturvajoukkojen välinen tapahtuma. Yhdistys on ollut tapahtumassa mukana vuodesta 1982.

Muita vuosittaisia merkittävämpiä tapahtumia ovat mm. jouluaaton kunniavartio sankarihaudoilla ja kävelykatu Maskilla joulumyyjäisten aikaan hernekeiton ja glögin tarjoaminen kaupunkilaisille.

Ampumatoiminta on aina ollut yksi tärkeimpiä toimintamuotoja yhdistyksessä. Viime vuosina lajivalikoimaan on tullut lisää lajeja.

MPK Ry:n kursseille yhdistyksen jäsenet ovat osallistuneet kurssin johtajina, kouluttajina ja kurssilaisina. Korian Erämessut ovat kuuluneet myös yhdistyksen toimintaan osallistumalla Kymen Sotilasläänin osastoilla.
pohjoismainentapahtuma
Pohjoismainen tapahtuma