Uutisetrss

19.11.2016 16.06

Reserviläisliiton uusi puheenjohtaja on Ilpo Pohjola

Reserviläisliiton syyskokouksessa valittiin liiton uudeksi puheenjohtajaksi kehityspäällikkö Ilpo Pohjola Liperistä. Pohjola voitti 132 äänen vyöryllä.

MikkoJaIlpo2016
Mikko Savola puheenjohtajuus päättyy vuoden lopussa. Ilpo Pohjola puheenjohtajakausi alkaa vuoden ensimmäisenä päivänä. (Kuva: Lotta Hietaniemi-Sipakko)
Hieman yllättäen ja totutusta poiketen yhdistykset äänestivät uudesta puheenjohtajastaan vain kerran. Liperiläinen Ilpo Pohjola sai heti ensimmäisellä äänestyskerralla huikean äänivyöryn. Pohjolalle meni 132 ääntä ja näin ollen hän sai reilusti yli puolet äänistä. Syyskokouksen puheenjohtajan ilmoitettua tuloksen, salin täytti riemu.

- Se oli käsittämätön tunne. Sain sellaisen tuen taakseni. En olisi voinut kuvitellakaan, Pohjola summaa tuntemuksiaan hetkestä.

Pohjola kertoi edellisenä iltana ja kokousaamuna jutelleensa ihmisten kanssa ja koki, että vaalipaneelin aikana yhdistysten epäselvyys ketä äänestää kääntyi varmuudeksi.

- Puhuin samoista aiheista, kun vaalipaneelikiertueella, asioista, jotka ovat minulle tärkeitä ja tiedän samojen asioiden olevan yhdistyksille tärkeitä. Minun oli ehdokkaista kaikista helpoin mennä konkretian tasolle puheissani, Pohjola pohtii.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä Pohjola aloittaa virallisesti Reserviläisliiton puheenjohtajana. Hänellä on jo mielessä mitä ensimmäisenä tulee tehdä.

- Ensiksi minun pitää keskustella toimiston väen ja varapuheenjohtajien kanssa työnjako. Tärkeää on myös, että analysoimme kentältä minulle tulleen palautteen. Hallituksen kokouksessa saan varmasti myös hyviä eväitä puheenjohtajakauteen.

Syyskokouksessa annetut äänet jakautuivat niin, että kehtyspäällikkö Ilpo Pohjola sai 132 ääntä, kansanedustaja Kari Kulmala 43 ääntä, kansanedustaja Mika Kari 32 ja professori Jari Multisilta 10 ääntä. Ääniä annettiin yhteensä 217 ja ne kaikki hyväksyttiin. Liitolla on 342 jäsenyhdistystä, joista 90 käytti äänioikeuttaan syyskokouksessa.

Liperissä asuva llpo Pohjola on tuttu monille reserviläistoiminnassa mukana oleville. Hän aloitti yli 30 vuotta sitten yhdistystasolla ja on kokemuksen karttuessa siirtynyt liittotason luottamustehtäviin. Vuosina 2001 - 2004 Pohjola toimi liiton varapuheenjohtajana, jonka jälkeen hän on toiminut liiton kansainvälisessä toimikunnassa. Hän on myös kansainvälisen reservinaliupseerijärjestön CISOR:n puheejohtaja vuoteen 2018 asti.

Syyskokous läpi hyvässä hengessä

Puheenjohtajavaalin ääntenlaskun aikana esiteltiin hallituksen esitys liiton sääntöjen muutokseksi, jonka kävi kohta kohdalta läpi Sääntömuutostyöryhmän puheenjohtaja Ismo Njöd. Tämän jälkeen Riihimäen Reserviläisten Olli Puputti piti puheenvuoron, jossa hän kiitti liittohallitusta hyvästä valmistelusta ja kentän perusteellisesta kuulemisesta.

Yksimielisesti hyväksytyn sääntömuutoksen myötä Reserviläisliitto siirtyy yhden, vuosittaisen liittokokouksen järjestelmään. Samalla liiton virallinen Reserviläisliitto - Reservin Aliupseerien Liitto nimi lyhenee muotoon Reserviläisliitto. Myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 hyväksyttiin yksimielisesti.

Syyskokouksessa täydennettiin myös liittohallitusta seuraavasti:

Etelä-Häme: Hirvimäki Jari, Salminen Kari           
Etelä-Pohjanmaa: Liinamaa Jaakko, Tarkkanen Heikki
Kainuu: Kinnunen kari     
Kymenlaakso: Leisti Olli
Pirkanmaa: Mäkitalo Jussi                
Pohjois-Karjala: Martikainen Hannu P.
Pohjois-Savo: Pulkkinen Eero               
Satakunta: Nikkanen Tomi
Uusimaa: Hynnälä Jarmo, Nöjd Ismo

Lisäksi eronpyynnön jättäneiden tilalle valittiin uudet hallitusedustajat seuraavasti:

Helsinki: Siimeslehto Seppo
Lappi: Ruokanen Pasi
Suur-Savo: Rönka Jukka

Kokouksen muissa asioissa Maanpuolustuksen Tuki ry:n hankekoordinaattori Kaisa Tölli esitteli Nuku rauhassa -hankkeen, joka on kokonaisturvallisuuden toimijoiden yhteinen Suomi 100 vuotta -juhlahanke. Tölli kannusti yhdistyksiä lähtemään mukaan hankkeen tapahtumiin, joita järjestetään 10 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Lopuksi Sotiemme Veteraanit varainhankinnanpäällikkö Pia Mikkonen esitteli veteraanikeräyksen tulevaisuuden näkymiä.

Reserviläisliiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin Lappeenrannan kaupunginteatterilla 19.11. Jalustintuntumalla-liittokokoustapahtuma jatkuu illallisella urheilutalolla. Maanpuolustusjärjestöjen luottamushenkilöitä ja aktiivijäseniä viihdyttää Maria Tyyster orkestereineen.

Palaa otsikoihinLiity uutisjakeluumme!

Tällä sivulla julkaistaan Reserviläisliiton omia tiedotteita ja uutisia. Sähköpostilla tapahtuvaan uutisjakeluun voi liittyä täältä. Jokainen tiedote sisältää linkin, jonka avulla voi poistua uutisjakelusta.


Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet sähköpostiisi

Reserviläisliiton tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla liitto tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa täältä.

Jokainen tiedote ja uutiskirje sisältää www-linkin, jonka kautta oman osoitteen voi poistaa tiedotejakelusta.