15.5.2017 13.22

Yhdistystiedote muuttui uutiskirjeeksi

Uudistuneen Yhdistystiedotteen uskotaan tavoittavan entistä paremmin yhdistysten ja piirien luottamushenkilöt. Ensimmäinen, uusimuotoinen tiedote ilmestyi 10.5.2017.

vaakakuva
Reserviläisliiton kuluvan vuoden ensimmäisessä Yhdistystiedotteessa kerrotaan mm. Nuku Rauhassa -arpajaisista.
Reserviläisliiton uudistuneen ulkoasun myötä myös Yhdistystiedote on kokenut suuren muutoksen käytettävyyden osalta. Ennen lehden muotoon tehty tiedote on nyt sähköinen uutiskirje, joka ohjaa linkein Reserviläisliiton nettisivuilla olevaan valmiiseen materiaaliin.

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg kertoo uuden Yhdistystiedotteen olevan silmäiltävämpi kuin ennen.

- Yhdistystiedote oli ennen massiivinen kokonaisuus: kattava mutta, jota harva jaksoi kahlata kokonaan läpi. Uudistunut tiedote on listamainen ja tiivistetty, tekstissä olevien linkkien takaa löytyy kiinnostuneille lisätietoja.

Silmäiltävyys on tärkeä asia pitkässä tekstissä, jotta tarpeellinen viesti saadaan perille. Jos luottamushenkilöt eivät lue Yhdistystiedotetta, ei liitto tavoita jäsenyhdistyksiään ja piirejään toivotulla tavalla. Kaikkia koskettavat asiat ja tavoitteet eivät etene, minkä lisäksi seuraa hämmennystä sekä epätietoisuutta esim. projektitukia ja huomionosoituksia haettaessa.

Uutiskirjeen muotoinen Yhdistystiedote lähetetään kaikille yhdistysten sekä piirien ilmoittamille ja jäsenrekisteriin merkityille luottamushenkilöille sähköpostiin. Jotta tiedotteen saisi sähköpostiinsa, on annettava lupa liitolle uutiskirjeiden ja tiedotteiden lähettämiselle. Tästä tulee sähköpostiin erillinen hyväksymispyyntö.

- Googlen muuttuneiden toimintatapojen vuoksi Yhdistystiedoteen lähettämistä varten tarvitaan aina vastaanottajan hyväksyntä. Kun luottamushenkilö on luvan antanut, tulevat Yhdistystiedotteet tämän jälkeen sähköpostiin. Annettu lupa koskee myös liiton muuta tiedotusta eli se on annettava vain kerran, Nyberg kertoo.

Luottamushenkilöille tarkoitetussa Yhdistystiedotteessa kerrotaan yhdistyksille ja piireille tärkeistä, huomioon otettavista asioista sekä liiton tulevista tapahtumista. Nämä tiedo tulee välittää eteenpäin jäsenistölle omissa tiedotuskanavissa sopivaksi katsotulla tavalla.

Yhdistystiedote 1/2017 ilmestyi

Ensimmäinen uudistunut Yhdistystiedote julkaistiin 10.5. Yhdistystiedotteessa kerrotaan mm. Reserviläisliiton jäseneduista, huomionosoitusanomuksista sekä Nuku rauhassa -arvasta, joita myymällä yhdistyksillä ja piireillä on mahdollisuus tehdä varainhankintaa. Kuuden euron hintaisesta arvasta yhdistys saa kaksi euroa. Arpoja voi tilata arpasivustolta ja ne toimitetaan postitse. Minimitilausmäärä on 100 arpaa. Toimitusaika 2 - 3 päivää.

Yhdistys saa 200 arvasta tuottoa 400 euroa ja omilleen pääsee myymällä 135 arpaa. Tilausvaiheessa arvoista ei makseta mitään vaan myyntitulojen tilitys tapahtuu vasta myyntiajan jälkeen, joka on 60 päivää tilauksesta.

Nuku rauhassa -tavara-arpa on hyvä ja tehokas varainhankintaväline, jota tukee ympäri Suomen kesällä järjestettävät Nuku rauhassa -tapahtumat sekä tehokas viestintäkampanja verkossa, radiossa ja televisiossa. Arpaa myydään kahdella ulkoasulla: hankkeen tunnuskuvalla nukkuvasta vauvasta sekä kuvalla maastoharjoituksissa olevasta reserviläisestä. Päävoittoina on kolme henkilöautoa ja kymmenen unelmalomaa. Arvanmyyntilupa on myönnetty ajalle 1.5.-31.10.2017.

Lisätietoa: