Uutisetrss

29.11.2017 7.00

Naisjäsenten määrä yli kahden tuhannen

Hieman yli puolet liittyneistä naisista on suorittanut vapaaehtoisen asepalveluksen.

Terhi Kouvolassa
Varapuheenjohtaja Terhi Hakola puhumassa Kouvolan liittokokoustapahtumassa. (Kuva: Reserviläisliitto)
Reserviläisliitoon on kuluvana vuonna liittynyt ennätysmäärä naisia. Marraskuun puolivälissä naisjäsenten määrä ylitti ensimmäistä kertaa kahden tuhannen rajapyykin. Suhteessa eniten naisjäseniä on nyt Pirkanmaalla, jonka alueella toimivien yhdistysten jäsenistä lähes kymmenesosa on tällä hetkellä naisia.

Reserviläisliiton tamperelainen varapuheenjohtaja Terhi Hakola uskoo, että kehityksen taustalla ovat mm. liiton rohkeat kannanotot puolustusjärjestelmämme kehittämisestä, jotka ovat saaneet laajasti näkyvyyttä mediassa.

- Reserviläisliitto on ollut vahvasti esillä naisten kutsuntoihin ja yleiseen kansalaispalvelukseen liittyneessä kansalaiskeskustelussa, josta olemme saaneet paljon kiitosta eri tahoilta. Moni keskustelua seurannut nainen on varmasti kiinnostunut enemmän maanpuolustuksesta ja hakeutunut Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön jäseneksi. Myös yhdistystasolla on tehty hyvää jäsenhankintatyötä.

Reserviläisliittoon kuuluu tällä hetkellä 2.013 naisjäsentä, joista 2/3 ei ole suorittanut asepalvelusta. Kuluvana vuonna naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneita naisia on kuitenkin liittynyt jäseneksi aiempaa selvästi enemmän. Uusista naisjäsenistä on intin käyneitä jo yli puolet.

Myös Reserviläisliiton kokonaisjäsenmäärä on vahvassa kasvussa. Jäsenyyttä ennustetaan tänä vuonna hakevan peräti 3.300 henkilöä, joka on toteutuessaan uusi ennätys. Tämän myötä Reserviläisliiton jäsenmäärä noussee vuodenvaihteessa lähelle 38.000 jäsenen tasoa. Varapuheenjohtaja Terhi Hakola näkee kehitykselle useitakin syitä.

- Poikkeuksellisen vahva jäsenkasvumme johtunee some-markkinoinnista ja liiton muusta näkyvyydestä medioissa. Itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuonna maanpuolustusasiat kiinnostavat toki suomalaisia myös normaalia enemmän. Maanpuolustus on ollut vahvasti esillä yhteiskunnassamme ja mediassamme koko vuoden.

Suhteessa eniten uusia jäseniä on tullut mukaan Pohjois-Pohjanmaalla, jonka alueella toimivien yhdistysten jäsenistä 11 prosenttia on kuluvan vuoden aikana liittyneitä henkilöitä. Absoluuttisesti eniten uusia jäseniä on liittynyt pääkaupunkiseudulla, jonka alueella toimiviin yhdistyksiin on kuluvana vuonna tullut mukaan yli 400 uutta jäsentä. Jäsenkasvu on ollut poikkeuksellisen vahvaa myös Pirkanmaalla, jossa on kuluvana vuonna kirjattu jo yli 350 uutta jäsentä.

Reserviläisliittoon kuuluu tällä hetkellä 37.435 jäsentä, joista 57 prosenttia on aliupseereita, 30 prosenttia kuuluu miehistöön ja neljä prosenttia on upseereita. Vajaa kymmenesosa jäsenistä ei ole suorittanut varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta. Naisia jäsenistä on noin viisi prosenttia.

Palaa otsikoihinLiity uutisjakeluumme!

Tällä sivulla julkaistaan Reserviläisliiton omia tiedotteita ja uutisia. Sähköpostilla tapahtuvaan uutisjakeluun voi liittyä täältä. Jokainen tiedote sisältää linkin, jonka avulla voi poistua uutisjakelusta.


Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet sähköpostiisi

Reserviläisliiton tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla liitto tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa täältä.

Jokainen tiedote ja uutiskirje sisältää www-linkin, jonka kautta oman osoitteen voi poistaa tiedotejakelusta.