Uutisetrss

30.6.2018 17.15

CISOR-puheenjohtajuus siirtyi Belgialle Rovaniemellä

CISOR:in työtavat digitalisoituivat ja urheilutoiminta kehittyi Suomen kaudella. Belgian johdolla jatketaan samalla linjalla sekä tavoitellaan järjestölle virallisempaa roolia eurooppalaisessa reserviläiskoulutuksessa.

cisor_presidency_handover_rovaniemi_2018
CISOR:in puheenjohtajuus siirtyi eteenpäin, kun Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola luovutti CISOR:in lipun Belgian jäsenjärjestön puheenjohtaja Michel d'Alessandrolle. (Kuva:Reserviläisliitto)
Puheenjohtajuuden vaihtotapahtuma huipentui Jääkäriprikaatissa Rovaniemellä tänään kello 16.00, kun Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola luovutti CISOR:in lipun Belgian Koninklijke Nationale Unie der Reserve Onderofficieren van Belgiën -järjestön puheenjohtaja Michel d’Alessandrolle. Väistyvä puheenjohtaja oli jäähyväispuheessaan tyytyväisellä mielellä.

– Onnistuimme tavoitteissamme luoda tehokkaammin toimiva ja viestivä CISOR, jolla on yhtenäinen koulutusohjelma, Pohjola tiivistää. 

Uusi puheenjohtaja d’Alessandro antoi tunnustusta Suomen työlle ja kertoi Belgian puheenjohtajuuden tavoitteista.

– Suomen puheenjohtajuus ammattimaisti ja modernisoi CISOR:in johtamista. Tätä kehitystä haluamme osaltamme jatkaa, d’Alessandro kertoo.

Jämäkän sisäisen työskentelyn lisäksi Belgian visiona on vahvistaa CISOR:in yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa.

– Kaudellamme tavoittelemme virallista asemaa Nato Reserve Force Committee:ssa, d’Alessandro jatkaa.

Reserviupseerien kattojärjestö CIOR:in kanssa tavoitellaan niin ikään virallista yhteistyötä e-learningin ja siviili–sotilas -yhteistyön eteenpäin viemiseksi. Tavoitteena on lisäksi viimeistellä Kanadan ja Viron CISOR-täysjäsenyydet ja laajentaa järjestön läsnäoloa sosiaalisessa mediassa Facebookista myös LinkedIniin.

Työkokousten aiheena e-learning, urheilu ja säännöt

Puheenjohtajuuden vaihtotapahtuma järjestettiin Rovaniemellä Jääkäriprikaatissa ja Lapin lennostossa 28.6.–1.7. ja siihen osallistui 30 henkilöä kahdeksasta maasta.
Puheenjohtajuuden vaihtotapahtuman tärkeimpiä työteemoja CISOR:in Lakivaliokunnassa olivat koulutussisältöjen tuominen järjestön kansainväliseen e-learning -oppimisympäristöön sekä Kanadan hyväksyminen järjestön tarkkailijajäseneksi, joka avaa kanadalaisreserviläisille mahdollisuuden osallistua järjestön tapahtumiin. E-learning-oppimisympäristö on tarkoitus saada täyteen käyttöön vuoden 2020 aikana. CISOR:in tekninen työryhmä keskittyi järjestön puitteissa Euroopassa tapahtuviin koulutksiin ja ensi kesänä Säkylässä toteutettavan kansainvälisen sotilasmoniottelun järjestelyihin. Belgia toimii CISOR:in puheenjohtajana 2018–2020. Lisätietoa CISOR:ista täältä.

Palaa otsikoihinLiity uutisjakeluumme!

Tällä sivulla julkaistaan Reserviläisliiton omia tiedotteita ja uutisia. Sähköpostilla tapahtuvaan uutisjakeluun voi liittyä täältä. Jokainen tiedote sisältää linkin, jonka avulla voi poistua uutisjakelusta.


Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet sähköpostiisi

Reserviläisliiton tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla liitto tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa täältä.

Jokainen tiedote ja uutiskirje sisältää www-linkin, jonka kautta oman osoitteen voi poistaa tiedotejakelusta.