Uutishuone

Uutishuoneeseen on koottu uutisia koskien reserviläisliittoa ja maanpuolustusta.

Vuodesta 2001 lähtien Reserviläisliitto on lähettänyt myös sähköisiä tiedotteita. Tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet käsittelevät lähinnä liiton ajankohtaisia asioita. Niitä lähetetään vähintään kerran viikossa pl. loma-ajat. Uutisjakeluun voi liittyä kuka tahansa. 

Reserviläisliiton hallituksen jäsenet ja piirien toiminnanjohtajat (vast.) sekä liiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja muut luottamushenkilöt kuuluvat automaattisesti sähköisen jakelun piiriin.

Ajankohtaista

3.7.2018 Reserviläisliitto lomailee

Liiton toimisto ja rekisteri ovat kokonaan suljettuina 30.7. saakka.

Lue lisää

30.6.2018 CISOR-puheenjohtajuus siirtyi Belgialle Rovaniemellä

CISOR:in työtavat digitalisoituivat ja urheilutoiminta kehittyi Suomen kaudella. Belgian johdolla jatketaan samalla linjalla sekä tavoitellaan järjestölle virallisempaa roolia eurooppalaisessa reserviläiskoulutuksessa.

Lue lisää

28.6.2018 Lapin miehiä ei ikä paina

Kun tehtävät ja henkilökemiat osuvat kohdalleen, voi reserviläistoiminta pitää mukanaan kymmeniä vuosia. Rovaniemen Reserviläiset ry:ssä vaikuttavalla Pekka Laitilalla on mittarissa 78 vuotta ja Erkki Jääskeläisellä 80 vuotta. Reserviläistyö vetää yhä mukaansa.

Lue lisää

21.6.2018 Naisten koulutuspäivät Santahaminassa täynnä toimintaa

Liiton naisjäsenille suunnatuilla koulutuspäivillä mm.ammuntaa reserviläiskivääreillä, tutustuminen maakuntakomppaniaan, kybertietoutta ja linnaveneretki.

Lue lisää

20.6.2018 Reserviläisliitto suosittelee NVL:n kursseja sekä reserviläis- että siviilitaustaisille naisille

Naisten Valmiusliitosta löytyy Reserviläisliiton jäsenille niin omaa poikkeusolojen tehtävää tukevia koulutus- ja johtotehtäviä kuin arjen tilanteissa hyödyllistä varautumiskoulutustakin.

Lue lisää

18.6.2018 Reserviläinen 4/2018 ilmestyi

Vuoden neljännessä Reserviläisestä pääset lukemaan mm. sisäministeri Mykkäsen mietteitä aselain muutoksen viimeisimmästä tilanteesta sekä Reserviläisliiton ampumataitopäivästä.

Lue lisää

15.6.2018 Reserviläisjärjestöt tapasivat puolustusministerin

Keskustelujen aiheena olivat vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen ja aselain muutosesitys. Ministeri luottaa maanpuolustuspoikkeaman ulottuvan kaikkiin sijoituskelpoisiin reserviläisiin.

Lue lisää


Maanpuolustus mediassa


2.7.2018 7.45
Nato huippukokouksen lähestyessä eurooppalaisten hermot ovat kireällä sen suhteen, mitä uudella tavalla käyttäytyvän Yhdysvaltojen kanssa pitäisi tehdä. Hävittäjähankinnoissa pitää kuitenkin miettiä myös pidempää aikaväliä. ”Kun hankintoja joskus tehdään ja hävittäjiä käytetään
2.7.2018 2.00
Naton jäsenmaiden puolustusmenot ja niiden jakautuminen ovat hiertäneet Euroopan ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita koko presidentti Donald Trumpin hallintokauden ajan. Nato valmistelee parhaillaan huippukokousta, joka järjestetään Brysselissä heinäkuun toisella viikolla
2.7.2018 1.08
. Päämiesten liikkeistä ja turvallisuudesta vastaavat organisaatiot ovat jo alkaneet järjestellä puitteita kokouksen läpiviemiselle. Trump liikkuu Yhdysvaltain ilmavoimien Boeing 747 mallin lentokoneella, jonka radiokutsukoodi on Air Force One. (KUVA: Lassi Rinne ) (KUVA: Lassi


Reserviläisliitto InstagramissaBlogit
18.6.2018 15.31

Suomen puolustusjärjestelmä vaatii kenttäkelpoisen reservin

Varapuheenjohtajamme analysoi liitossa tapahtuvan omaehtoisen ampumaharjoittelun merkitystä kenttäkelpoisuudelle.
5.6.2018 16.00

Viestintä takaa, että emme ole tapahtumissamme yksin

Tiedottajamme pohti viestinnän roolia osana jokaisen yhdistystoimijan tehtäväkenttää.

Reserviläisliitto FacebookissaReserviläisliitto Twitterissä