Uutishuone

Uutishuoneeseen on koottu uutisia koskien reserviläisliittoa ja maanpuolustusta.

Vuodesta 2001 lähtien Reserviläisliitto on lähettänyt myös sähköisiä tiedotteita. Tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet käsittelevät lähinnä liiton ajankohtaisia asioita. Niitä lähetetään vähintään kerran viikossa pl. loma-ajat. Uutisjakeluun voi liittyä kuka tahansa. 

Reserviläisliiton hallituksen jäsenet ja piirien toiminnanjohtajat (vast.) sekä liiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja muut luottamushenkilöt kuuluvat automaattisesti sähköisen jakelun piiriin.

Ajankohtaista

21.6.2017 Tue vapaaehtoista maanpuolustustyötä Nuku Rauhassa -arvoilla

Pääpalkintoina arpajaisissa on kolme Renault Clio -henkilöautoa. Joka viiden arpa voittaa.

Lue lisää

21.6.2017 Puolustus ei voi pohjautua vapaaehtoisuuteen

Reserviläisliitto kummeksuu esityksiä vapaaehtoisen ja sukupuolineutraaliin asevelvollisuuteen siirtymisestä sekä Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen pienentämisestä.

Lue lisää

20.6.2017 Aika ei riitä eivätkä odotukset täyty

Reserviläisliitto teetti kyselyn, jossa selvitettiin syitä liitosta eroamiseen. Kaksi syytä eroamiseen nousi muita selkeämmin esille: aika ei riitä tai toiminta ei vastaa odotuksia.

Lue lisää

15.6.2017 Kunniajäsenet Hämeenlinnan kaupungin vieraina

Raatihuoneella käytiin läpi Reserviläisliiton suurta muutosta viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

Lue lisää

12.6.2017 Reserviläinen-lehti 4/2017 ilmestyi

Tämän vuoden neljännessä numerossa kerrotaan mm. reserviläisten osuudesta vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa.

Lue lisää

5.6.2017 Maanpuolustus kuuluu myös naisille

Varapuheenjohtaja Terhi Hakola ehdottaa asevelvollisuuslain laajentamista koskemaan myös naisia niin, että naistenkin tulisi jatkossa osallistua kutsuntoihin. Lisäksi tulee selvittää yleisen ja molempia sukupuolia koskevan kansalaispalveluksen mahdollisuutta.

Lue lisää

4.6.2017 Kolme miljoonaa veteraaneille

Vuoden 2016 Sotiemme Veteraanit -keräys tuotti runsaat 2,7 miljoonaa euroa, josta varusmieskeräyksen osuus oli lähes puolet. Reserviläisliitto tukee vuosittain varusmiesten keräystoimintaa eri puolella Suomea.

Lue lisää


Maanpuolustus mediassaReserviläisliitto InstagramissaBlogit
15.3.2017 14.34

Paikallisjoukkoja on vahvistettava

Puolustuspoliittinen selonteko jätettiin 16.2. eduskunnan käsiteltäväksi. Valtioneuvoston selonteossa on monia linjauksia, joista nostan tässä esille yhden: paikallisjoukot ja vapaaehtoisuuden nykyistä laajempi hyödyntäminen
14.2.2017 14.48

Keskustelun taustalla maanpuolustustahto

Viime viikkoina eri yhteyksissä on käyty vilkasta ja osin kiivastakin keskustelua erilaisista maanpuolustusasioista. Tämä kertoo lähinnä suomalaisten vahvasta tahdosta puolustaa isänmaata.

Reserviläisliitto FacebookissaReserviläisliitto Twitterissä