Uutishuone

Uutishuoneeseen on koottu uutisia koskien reserviläisliittoa ja maanpuolustusta.

Vuodesta 2001 lähtien Reserviläisliitto on lähettänyt myös sähköisiä tiedotteita. Tiedotteet ja niitä hieman laajemmat uutiskirjeet käsittelevät lähinnä liiton ajankohtaisia asioita. Niitä lähetetään vähintään kerran viikossa pl. loma-ajat. Uutisjakeluun voi liittyä kuka tahansa. 

Reserviläisliiton hallituksen jäsenet ja piirien toiminnanjohtajat (vast.) sekä liiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja muut luottamushenkilöt kuuluvat automaattisesti sähköisen jakelun piiriin.

Ajankohtaista

22.5.2018 Reserviläistoiminta tempaisi nopeasti mukaansa

Lotta Nissi tuli mukaan reserviläistoimintaan vuonna 2016. Tie oman yhdistyksen hallitukseen aukesi vuodessa ja aktiivinen tamperelainen on löytänyt nopeasti monia kiinnostavia tehtäviä.

Lue lisää

20.5.2018 Liitto mukana seppeleenlaskussa Hietaniemen sankariristillä

Tänään vietetään perinteistä Kaatuneiden muistopäivää, jonka järjestelyissä Reserviläisliitto on mukana eri puolilla Suomea. Valtakunnan korkein johto laski aamupäivällä seppeleet Helsingin sankariristille.

Lue lisää

9.5.2018 Aktiivisuus kannattaa, jos tornikirjettä ei kuulu

Puolustusvoimien kouluttamassa reservissä on 900 000 henkilöä, joista vuosittain vain noin kaksi prosenttia koulutetaan kertausharjoituksissa. Kertausharjoituksiin voi kuitenkin myös hakeutua ja reservissä kouluttautua vapaaehtoispohjalta.

Lue lisää

4.5.2018 Sisäministeriö vesittämässä asedirektiivin puolustuspoikkeamaa

Reserviläisliitto ei ole tyytyväinen tänään julkaistuun, aselain muutosesityksen luonnokseen.

Lue lisää

4.5.2018 Naisten ampumapäivä Alavudella kutsuu uusia osallistujia

Monet reserviläisyhdistykset järjestävät vuosittain erityisen ampumataitopäivän, jossa voi tutustua reserviläisten harrastamiin ampumalajeihin ja niissä käytettäviin aseisiin. Alavudella erityisesti naisille suunnattu tapahtuma järjestetään 12.6. paikallisen metsästysseuran radalla.

Lue lisää

2.5.2018 Reserviläinen 3/2018 ilmestyi

Vuoden kolmannesta Reserviläisestä voi lukea mm. liiton viime vuoden huikeasta jäsenkehityksestä, yhdistysjohdon koulutuksesta ja puheenjohtajan pohdintaa laajenevan kenttätyön rahoituksen turvaamisesta.

Lue lisää

26.4.2018 Yhdistystiedote 3/2018 ilmestyi

Vuoden kolmannessa Yhdistystiedotteessa etsitään mm. järjestäjää vuosien 2019 ja 2020 Reservin ampumestaruuskisoille ja kerrotaan ammuntamahdollisuuksista.

Lue lisää


Maanpuolustus mediassa


25.5.2018 12.36
Hattula. Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. heinäkuuta ja 1. elokuuta lukien. Panssariprikaatiin kuuluvan Helsingin ilmatorjuntarykmentin komentajaksi on nimitetty everstiluutnantti Mano Mikael Nokelainen . Nokelainen aloittaa tehtävässä
25.5.2018 12.32
merivoimien pääasejärjestelmillä. Merivoimien laivasto ja rannikkojoukkojen taisteluteknisen ja taktisen tason harjoitus VILMA on käynnistynyt Saaristomerellä. Harjoituksen teemana on esikuntien ja joukkojen harjaantuminen merioperaatioiden johtamisessa ja toteuttamisessa
25.5.2018 12.30
laivasto on kouluttanut pullonokkadelfiinejä ja kalifornianmerileijonia vuodesta 1959 saakka. Merieläimiä on hyödynnetty muun muassa merimiinojen etsintätehtävissä sekä vihollisten sukeltajien paljastamisessa. Myös Ukrainan laivasto oli kouluttanut sotajoukkoihinsa


Reserviläisliitto InstagramissaBlogit
25.5.2018 11.00

Uusi ampuma-aselaki valmisteilla

Varapuheenjohtaja Ismo Nöjd pohtii aselupien myöntämisen tulevia perusteita aselain uudistukseen liittyen.

21.5.2018 15.12

Aselain uudistuksessa riittää vielä vääntöä

EU:n asedirektiivi edellyttää muutoksia aselakiin. Ministeriön ensimmäistä muutosesityksen luonnosta ruodittiin tänään kuulemistilaisuudessa Helsingissä.

Reserviläisliitto FacebookissaReserviläisliitto Twitterissä