MERIRESERVILÄISET ry Sjöreservister rf
Kokonaismaanpuolustus ry järjestää esitelmätilaisuuden 25.4. klo 18.00 Töölöntorinkatu 2:n auditoriossa. Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen doktriiniosaston johtaja, sotatieteen tohtori everstiluutnantti Petteri Lalu pitää esitelmän aiheesta ”Venäläinen sodan kuva: mitä odotimme, mitä näimme ja näemme, miksi ja mitä odottaa jatkossa?”

Ajankohtaiset

14.2.2018 Perinteiset konstit ovat valttia jäsenhankinnassa

Pasi Parkkila voitti viime vuonna Reserviläisliiton jäsenhankintakilpailun viidettä kertaa. Palkintorahoilla Parkkila on tukenut Vihannin Reserviläiset ry:n asehankintoja.

Lue lisää

13.2.2018 Reserviläiskouluttajille lisävaltuuksia

Kouluttajaoikeuksien lisääminen mahdollistaisi reserviläisten potentiaalin täyden hyödyntämisen.

Lue lisää

12.2.2018 CISOR:in digitalisaatio eteni Rannikkolaivastossa

Euroopan reservin aliupseerien kattojärjestö CISOR:in hallituksen kokous pidettiin Rannikkolaivastossa Turussa 8.–11.2. Reserviläisliitto toimii CISOR:in puheenjohtajana vuosina 2016–2018.

Lue lisää

10.2.2018 Puolustuksen toimivuus edellyttää asevientiä

Itsenäisen puolustuksen ylläpitäminen edellyttää omaa sotaväline- ja tarviketuotantoa sekä kykyä ylläpitää erilaisia järjestelmiä.

Lue lisää

7.2.2018 Mieli kirkkaana isänmaan asialla

Kuluvan vuoden jäsenmaksut on toimitettu jäsenille. Jäsentuotteena laskuissa tarjotaan hankittavaksi Fenix TK09 -taktista valaisinta. Lue lisää ja tutustu Puolustusvoimienkin käyttämän valaisimen vaikuttaviin spekseihin.

Lue lisää

6.2.2018 Monitoiminainen laittoi maastotaitokurssin ennätyskuntoon

Reserviläisliiton jäsenet ovat vahvasti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja Naisten Valmiusliiton (NVL) suosittuja naisten kursseja. Raision Reserviläiset Ry:n Päivi Tuhkalainen on yksi heistä.

Lue lisää

5.2.2018 Reserviläinen 1/2018 ilmestyi

Vuoden ensimmäisestä numerosta voi lukea mm. maanpuolustusjärjestöjen (RES, RUL, MPKL ja MNL) yhteisen jäsenrekisterin siirrosta Reserviläisliiton hallintaan.

Lue lisää


JÄSENEKSI?

Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.


Täytä jäsenhakemuslomake yhdistys-sivulla!


Laivastoparaati ennen sotia

Merireserviläisten vuosikokous pidettiin Reserviläisliittojen talolla 31.1.2018. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. 
Valittiin johtokunta, hyväksyttiin toimintakertomus sekä uusi toimintasuunnitelma. Johtokunnasta erosi sen pitkäaikainen jäsen Jari Viljanen ja tilalle valittiin Vesa Penttilä. 

Oktantti-kiertopalkinnon sai Vuoden merireserviläiseksi valittu Jyri Maunuksela. 
Onneksi olkoon! 

Toimintakertomus vuodelta 2017 sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ovat nyt luettavissa näillä sivuilla. Käyhän vilkaisemassa. 

Sen verran sisällöstä, että on tulossa mm.neljä Sinisen Reservin ampumakilpailua MPK:n "kursseina". Näistä myöhemmin tarkemmin kun tarkentuu. 

Kaikille merireserviläisille avoin ampumatoiminta-kerhoilta Luolassa 8.2.2018. Ruutiaserata klo 16:30-20:30.


Tulethan mukaan! 


Tervetuloa Luolaan tapaamaan kavereita, ampumaan tai vain kokeilemaan! 


Töölöntorinkatu 2:n Luolarata odottaa kävijöitä. 

Pyhät ovat jääneet taakse ja toiminta on taas käynnissä. 


Katso vuorot toimintakalenterista ja tule poikkeamaan! 

Mitään etukäteisvaatimuksia ei ole, kuka tahansa jäsen on aina tervetullut eikä Luolassa kilpailla veren maku suussa. Voit siis tulla vain tsekkaamaan tilanne.


Yhdistyksellä on laaja valikoima itse hankittuja ja lahjoituksina saatuja aseita, joten jokaiselle kokeilunhaluiselle löytyy varmasti mieluisa. 

Kaikille merireserviläisille avoin ampumatoiminta-kerhoilta on Luolassa 8.2.2018. Ruutiaserata klo 16:30-20:30. 
Keväälle on suunnitteilla lisää ampumateemailtoja. 
Tulethan mukaan! 

Merireserviläisten yhteyshenkilö ruutiasepuolella on ampumaratavastaava Pauli Nerg.
Jos on kysymyksiä, voit kääntyä Paulin puoleen. 
Valvojana 8.2. on Martti Vuollet. 
Tatu Korhonen toimii ilma-aseradan 
yhteyshenkilönä.

Kaikkien yhteystiedot löytyvät täältä nettisivuilta. 


Luolavuorolle tulee ennakkoilmoittautua viim. edellisenä päivänä klo 18.00:aan mennessä.

Ilmoita seuraavat tiedot:

- oma nimi

- päivämäärä mille vuorolle olet tulossa

- kellonaika milloin tulet (viimeistään klo 18.00)

Luolavuorolle tulee saapua viimeistään klo 18.00.

Tervetuloa! 

Toimintakalenteri

 

Talvi:Kaikille merireserviläisille avoin ampumatoiminta-kerhoilta Luolassa 8.2.2018. Ruutiaserata klo 16:30-20:30. Tulethan mukaan! 

Talvella - keväällä pyrimme järjestämään pari kerhoiltaa. Ajankohdat ja aiheet tarkentuvat myöhemmin. 


Upinniemen ulkoradat käytössämme, kts. Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta.


Tulossa on neljä Sinisen Reservin ampumakilpailua MPK:n "kursseina". Näistä myöhemmin tarkemmin kun tarkentuu. 
 

Lavansaariajot

AUK-päivän jälkeen kauden ajot on ajettu. Ensi kautta odotellessa nähdään vaikka ampumaradalla! Lavansaaren ja Ahvenen kevätkunnostustalkoot (tarkentuu keväällä)

Porukkaa tarvitaan, ole yhteydessä Matiakseen.

  

Luolavuorot, kts. liite

Koska ratavuorollemme (torstaisin, parittomina viikkoina klo 18:00-19.30) ei enää ole mahdollista mennä Inttistoren kautta, käytäntöä on muutettu niin, että ilma-aseradalle menijät ilmoittautuvat Tatu Korhoselle puhelimitse tai tekstiviestitse puoleenpäivään mennessä.

Vuoden 2018 ratavuorot: 

MERIRESERVILÄISTEN AMPUMAVUOROT 2018 (docx) (10.8 KB)


MERIRESERVILÄISTEN AMPUMAVUOROT 2018 (pdf) (86.7 KB)


Pikkujoulusauna Vuosaaren pirtillä 25.11! Tervetuloa viettämään pikkujoulua ja saunomaan Vuosaaren pirtillä lauantaina 25.11. kello 15:00 alkaen. 

Omat saunakamat mukaan. 
Yhdistys tajoaa pientä suupalaa.


Syksyn AUK-päivä zDSC00524
Sunnuntaina 19.11. merireserviläiset järjestivät jälleen AUK-päivän herrasmieskilpailuineen. Sää ei suosinut Upinniemessä, mutta suurin osa rasteista olikin sisätiloissa kasarmilla. 

zDSC00600
Kiitokset kaikille merireserviläisille jotka vapaapäivänänne osallistuitte tapahtumaan kouluttajina ja toimitsijoina! Erityinen kiitos Mika Kuutille, tämän tapahtuman kehittäjälle ja MPK-kurssin johtajalle sekä huollosta loistavasti vastanneelle Vesa Paavolaiselle! zDSC00586
Merireserviläiset kiittää myös varuskuntaa, joka aina yhtä ystävällisesti ottaa meidät vastaan. Kuten aiemminkin, yhteistyö pelasi erinomaisesti sekä kantahenkilökunnan että AUK-oppilaiden kanssa.zDSC00538
Jutun kuvat Tatu Korhosen ottamia. 

MPK-ajoharjoittelu nelonen, 

ddddddddddddddddddd
eli m/s Lavansaaren siirtojajo Pohjoisrannasta Upinniemeen. Tankkaustaukoa vajaa vartti Porkkalassa. Ainoa hetki matkan varrella jolloin ei tarvinnut ottaa jostakin tukea. Keli oli näet harvinaisen miehekäs. 
Perille saavuttiin pimeän laskeutuessa.
Mukana Matias Kaivos, Markku Kaasalainen, Pauli Nerg, Vesa Paavolainen, Martin-Éric Racine ja Roland Alfthan. 
Sunnuntaina samat miehet olivat kouluttajina AUK-rasteilla. 

Merireserviläisten syksyn toinen salin täyteen vetänyt jäsenilta 


oli Reservliläisliittojen talolla keskiviikkona 8.11. 
Illan esitelmöitsijänä oli kapteeniluutnantti Tuomas Suominen. Aiheena hänellä oli tosi mielenkiintoinen "Sodankäynti merellä ja teknologian kehityksen vaikutukset - the more things change, the more they stay the same."
Esitelmä kesti puolitoista tuntia ja aika kului kuin siivillä, niin paljon uutta, jännittävää asiaa meille kerrottiin. Loppuaika oli varattu kuulijoiden kysymyksille.
Merireserviläiset kiittää!
Merireserviläisten syksyn ensimmäinen jäsenilta käsitteli Merivoimien kehittämistä 2020-luvulla. 

Esityksen piti Merivoimien suunnittelupäällikkö, kommodori Veli-Petteri Valkamo. 
Merireserviläiset ja kuulijat kiittävät Valkamoa ja Merivoimia!
Tästä jäi selvä näkemys! Laivue 2020 tuleville neljälle uudelle alukselle on ehdoton tarve. 
Erinomainen esitys! 
Myötäisiä tuulia hankkeelle.

Iso kiitos järjestäjille Mika Kuutti, Jari Viljanen ja Vesa Paavolainen!

LV2020_uudet alukset kuva (2)


Nettisivujen "Ahven"-sivu on nyt myös "Lavansaari"-sivu. 

Koska Merireserviläiset ovat alkaneet pääasiassa käyttää m/s Lavansaarta viikko- ja mp-ajoihin, tullaan nettisivuillamme olevalle Ahven-alasivustolle jatkossa päivittämään myös Lavansaarijuttuja. 
Päivityksiä alkaa tulla sitten kun uusi kausi taas on käsillä. 
Molemmat alukset ovat merireserviläisten käytössä ja näillä näkymin toinen seilaa Helsingin itäpuoleisessa saaristossa ja toinen Stadin länsipuolella Espoo-Kirkkonummilinjalla. 
Ahven 3 on yhdistyksen oma ja MPK:n m/s Lavansaarta käytämme yhdessä Pelikaanikillan ja HRMU:n kanssa.


Kesäkausi on takanapäin mutta toiminta jatkuu täydellä teholla

Takana on tapahtumarikas kesä, johon on mahtunut paljon toimintaa. Linnakevene m/s Lavansaari on ollut viikottaisessa käytössä. Torstaisin on tehty muutaman tunnin purjehduksia lähisaaristossa, osa keikoista on ollut jonkin teeman parissa. Alus on käynyt muutamalla pidemmällä reissulla, mm. Russarössa, Loviisassa ja osallistuu vielä mm. meritaitokilpailuihin. Sinisen Reservin kilpailuun osallistu kolmihenkinen joukkue merireserviläisisistä. Toivotamme heille menestystä! 


Ammuntasektorilla on ollut toimintaa ulkoradoilla ja syyskuussa osallistutaan vielä Sinisen Reservin ammuntakilpailuihin.


Yhdistyksemme jäseniä toimi yhteysupseeritehtävissä Tall Ships Race -tapahtumissa Kotkassa ja Turussa Sinisen Reservin viirikön riveissä sekä laivastovierailuilla. Merireserviläiset olivat niinikään edustettuina Rannikkolaivaston Turussa järjestämässä Suomi-100v tapahtumassa.
 
Joukko kiinnostuneita on ilmoittautunut vanhan aluksemme, Ahven 3:n ylläpitopooliin. Tähän pooliin hallitus ottaa kantaa alkusyksyn aikana ja sitten päätetään lopullisesti miten jatkossa toimimme Ahvenen kanssa. 

Kevään ja kesän aikana olemme saaneet uusia jäseniä. Toivotamme heidät tervetulleiksi riveihimme ja uusille onkin jo lähtenyt kirjepostia.


Syksyksi on luvassa, paitsi luola-ammuntaa ja meriretkiä, muun muuassa kaksi kerhoiltaa sekä pikkujoulutapaaminen Vuosaaren saunapirtillä. Koska osa päivämääristä vielä on auki, seuraa jäsentiedotteita ja käy välillä vilkaisemassa facebook- ja nettisivujamme.
Kaikki ovat tervetulleita mukaan! 


SINISEN RESERVIN XX MESTARUUSKILPAILU
RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNNASSA 150m 3x10 LS
UPINNIEMESSÄ 23.9.2017


IMG_8097

Katso ampumasivuilta, siellä on lisää kuvia sekä tuloksia. 


Ajot linnakevene m/s Lavansaarella - sitten kun kausi taas koittaa  
 

Ajot ovat tältä vuodelta periaatteessa ohi, mutta ensi vuonna ajetaan taas keväästä alkaen. 

Silloinkin alus lähtee kello 17:30. 


Koska kyseessä ovat "omat" viikkoajomme, pukeutuminenkin on vapaata. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, mutta mikäli on kysymyksiä, käänny Matias Kaivoksen tai Markku Kaasalaisen puoleen. 

Navigaatiojaos suunnittelee Lavansaaren iltapäivä/ilta-ajoille eri teemoja. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! matias.kaivos@co.inet.fi

markku.kaasalainen@newsec.fiHuom! Olkaa tarkkana, että jäsenmaksu tulee maksettua. Muuten liitto saattaa erottaa meiltä kysymättä. 
Merireserviläisten nettisuvulla puolestaan on pankkiyhteys ja viitenumerot josta voit hoitaa ampuma- ja/tai navigaatiojaoksen kympin vuosimaksun.  


päivitetty 07.02.2018

Merireserviläiset ry logo