Skip to content
24.9.2020

Reserviläisliitossa on nyt imua

Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön Reserviläisliiton jäsenmäärä jatkaa yhä kasvuaan. Kuluvana vuonna jäsenyyttä on hakenut lähes 2.000 henkilöä. Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Terhi Hakolan mielestä tämä on osoitus siitä, että kiinnostus vapaaehtoistoimintaa kohtaan on selvässä kasvussa nykyisissä poikkeusoloissa.

Koronaepidemia on lisännyt suomalaisten halukkuutta hakeutua vapaaehtoistoimintaan. Meillä monet paikalliset reserviläisyhdistykset ovat olleet mukana esimerkiksi ikääntyneiden ja riskiryhmien kauppa-apupalvelussa. Lisäksi perinteistä reserviläistoimintaa on järjestetty sikäli, kun viranomaisohjeet ovat sen kulloinkin mahdollistaneet. Myös erilaiset etätapahtumat ovat olleet hyvin suosittuja.

Myös naisten osuus liittyneistä jatkaa kasvuaan. Tänä vuonna jäsenyyttä hakeneista yli 10 prosenttia on ollut naisia. Reserviläisliitossa on tällä hetkellä 2.331 naisjäsentä, joka on yli kuusi prosenttia kokonaisjäsenmäärästä. Molemmat ovat kautta aikojen korkeimpia lukuja.

Reserviläisliitto on viime vuosina panostanut naisten vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan järjestäen muun muassa naisten koulutuspäiviä. Olemme halunneet panostaa naisten toimintaan, koska maanpuolustus kuuluu kaikille. Tämä heijastuu nyt erittäin positiivisena jäsenmääräkehityksenä naisten osalta, toteaa varapuheenjohtaja Hakola.

Vuodenvaihteessa Reserviläisliiton jäsenmäärä nousi ensimmäistä kertaa yli 38.000 jäsenen tasolle. Liiton jäsenkasvu on jatkunut käytännössä yhtäjaksoisesti nyt jo yli kaksi vuosikymmentä, mikä on suomalaisessa kansalaisjärjestökentässä hyvin poikkeuksellista.

Reserviläisliiton perustamisesta tulee kuluvana vuonna kuluneeksi 65 vuotta ja liitto toteuttaa juhlavuoteensa liittyen laajan jäsenhankinta- ja mainoskampanjan sosiaalisessa mediassa. Lokakuun alussa alkava kampanja tavoittaa yli miljoona suomalaista ja huipentuu itsenäisyyspäiväviikolla.