Skip to content
30.9.2022

Piirien toiminnanjohtajat kokoontuivat Hämeenlinnassa

Perinteiset toiminnanjohtajien neuvottelupäivät kokosivat Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton piirien toiminnanjohtajat yhteen vaihtamaan kokemuksia hyvistä käytännöistä, verkostoitumaan sekä kuulemaan liittojen ajankohtaisista asioista. Hämeenlinnassa syyskuun lopussa kokoontuneet toiminnanjohtajat pääsivät myös tutustumaan Sääksmäen Reserviläisten uuteen, osittain vielä rakenteilla olevaan Säres Centeriin.

Säres Centeriin on parin vuoden aikana noussut kaupungin hylätyn soramontun tilalle mittava airsoftkenttä, jota rakennetaan aktiivisesti yhä monipuolisemmaksi pelikentäksi. Kisatoimiston, keittiön ja luokkahuoneen sisältävän rakennuksen sekä vessat ja suihkut sisältävän huoltorakennuksen lisäksi alueelle on rakentumassa sauna vanhaan junanvaunuun. Varsinaisella airsoftkäyttöön suunnatulla pelikentällä on merikontteja eri tasossa, lahjoituksena saatuja ajoneuvoja TKL:n linja-autoa myöten, sekä laaja hiekka- ja metsämaasto.

Alue kiinnostaa paitsi reserviläisiä ja ampumaharrastajia, myös eri viranomaisia, kuten pelastuslaitoksen savusukeltajia sekä palveluskoiraohjaajia, Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Kari Salminen kertoi toiminnanjohtajille. Salminen on syntyperäinen sääksmäkeläinen ja ollut aktiivisesti mukana Säres Centerin talkootoiminnassa.

Säres Centeristä voi lukea mm. Reserviläisen toukokuisesta verkkouutisesta.

Toiminnanjohtajien kaksipäiväiset neuvottelupäivät sisälsivät paitsi vierailun Sääksmäellä, myös esitelmät Maanpuolustuskoulutus MPK:n toiminnanjohtajalta Antti Lehtisalolta sekä vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastajaltalta, eversti Jukka Nurmelta.