Skip to content
8.11.2019

Nainen reserviläispiirin johtoon

Ylivääpeli Minna Nenonen Salosta valittiin eilen illalla Varsinais-Suomen Reserviläispiiri ry:n puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Varsinais-Suomen piirin liittokokousedustaja Minna Nenonen

Minna Nenonen on ensimmäinen nainen, joka kohoaa liiton maakunnallisen piirin puheenjohtajaksi. Valinnan teki piirin syyskokous äänin 12-10.

– Otan tehtävän vastaan tyytyväisellä mielellä ja olen otettu luottamuksesta, jota minulle on osoitettu, Nenonen kommentoi.

Nenonen linjaa, että piirin tulee palvella yhdistyksiään aktiivisesti, tukea näitä toiminnassaan sekä kehittää reserviläistoimintaa liiton strategian mukaisella tavalla.

Reserviläisliitossa on 18 maakunnallista piiriä, joista Varsinais-Suomi on viidenneksi suurin. Piirin 18 paikallisessa reserviläisyhdistyksessä on yhteensä 2.403 jäsentä, joista 7,3 prosenttia on naisia.

Reserviläisliiton 37.775 jäsenestä naiset muodostavat kuusi prosenttia. Heistä 29 prosenttia on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen.

Mukana toiminnassa kaksi vuosikymmentä

Minna Nenonen on vaikuttanut Varsinais-Suomen reserviläispiirin valiokunta- ja hallitustyössä yli vuosikymmenen ja ollut mukana piirin toiminnassa parikymmentä vuotta. Nenonen asui pitkään Oripäässä ja hän on toiminut yli kymmenen vuotta paikallisen yhdistyksen puheenjohtajana. Nenonen on myös toiminut Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseilla kouluttaja ja -johtotehtävissä jo pitkään.

Lisäksi Nenonen on ollut mukana Euroopan reservinaliupseerijärjestöjä yhdistävän CISOR-järjestön toiminnassa. Nenonen on mm. toiminut kilpailujohtajana CISOR:in kahdessa viimeisessä sotilasmoniottelussa, jotka järjestettiin vuonna 2017 Karjalan prikaatissa ja viime kesänä Porin prikaatissa.

Lisäksi Minna Nenonen on Reserviläisliiton liittohallituksen jäsen.

Siviilissä tradenomi Minna Nenonen työskentelee Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Lounais-Suomen Maanpuolustuspiirin koulutussihteerinä. Aiemmin hän on toiminut mm. Alastaro Golfin toiminnanjohtajana. Turusta kotoisin oleva Nenonen asuu tällä hetkellä Salossa puolisonsa kanssa.