Skip to content
20.4.2022

Koko kansan maanpuolustustapahtuma 23.-24.4. Lempäälässä

@Puolustusvoimat

Pirkanmaan Reserviläispiiri ja Ideapark järjestävät Lempäälän Ideaparkissa Koko kansan maanpuolustustapahtuman 23.-24.4.2022 klo 12–16. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ohjelmaa on sekä kauppakeskuksen Keskusaukiolla että D-päädyssä (ulkona).

Lauantaina 23.4. Kankaanpään Seudun perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien esitykset hurmaavat yleisön kello 12 ja 13. Lauantain ohjelma huipentuu klo 14 Koko kansan maanpuolustusjuhlaan Ideaparkin keskusaukiolla, jossa esiintyy Ilmavoimien Big Band. Sunnuntaina päivää tahdittaa Korsuorkesteri ja tämän jälkeen lavalla nähdään Combat Hapkidon -itsepuolustusnäytös. Molempina päivinä on myös tanssiryhmien esityksiä.

@Raimo Ojala

Ulkoalueella on esillä koko viikonlopun ajan Puolustusvoimien nykykalustoa ja suun saa makeaksi sotilaskodin myyntipisteillä. Ostoksia voi tehdä molempina päivinä Etelä-Hämeen Reserviläispiirin Etulinja-myymälän osastolla.

Satakunnan lennoston pisteellä voi päästä Hornet-simulaattorin kyytiin. Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseo sekä Pirkanmaan Lottaperinneyhdistys esittelevät maanpuolustuksen perinnetoimintaa. Pirkanmaan Viestikillan osastolla viestimiehet perehdyttävät perinneradioiden saloihin. Viestimiesten asuina ovat M36 ja 1970/1980-luvun viestimiehen asu M62. Ampumataitoaan voi harjoittaa eko-aseella ja haulikkosimulaattorissa sekä lisäksi Tampereen Reserviläiset esittelee SRA-toimintaansa. MPK Tampere kertoo kursseistaan ja muun muassa siitä, miten pääsee MPK:n toimintaan mukaan esimerkiksi kouluttajana.

@Sirkka Ojala

Tarkempi ohjelma katsottavissa täältä.

Tervetuloa mukaan maanpuolustukselliseen viikonloppuun koko perheen kanssa!