Skip to content
18.12.2019

Arvostan isänmaan ampumaharrastajia

Varapuheenjohtajamme painottaa säännöllisen ampumaharjoittelun mahdollisuuksien turvaamista.

Terhi Hakola

2. varapuheenjohtaja

15.12 pullahti uutisiin keskustelua aseluvista ja niiden määrästä. Jutuissa kärjistettiin aselupien määrä Suomessa yksinomaan metsästäjiin liittyen mutta onhan meillä toki muutakin ampumatoimintaa. Suomen puolustus perustuu yleiseen asevelvollisuuteen, suureen reserviin ja yksi joukkojemme kenttäkelpoisuuden ylläpitoon liittyvä tärkeä asia on ampumataidon ylläpito. Mikään taho ei yksistään kykene pitämään ampumataitoa yllä, mutta onneksi meillä on kuuliaisia kansalaisia, jotka myös omaehtoisesti harrastavat ammuntaa ja tekevät sen vielä useimmiten maksamalla omasta pussista luvat, aseet ja patruunat. Aseiden käsittely ja asianmukainen säilytys ovat itsestäänselvyyksiä. Olen vuosien varrella tavannut myös useita aktiivisia ammunnanharrastajia, jotka ovat jäseniämme ja heille on kunnia-asia pitää yllä taitoa, jolla sotilaallisessa kriisissä on iso merkitys meidän kaikkien turvallisuuden kannalta.

Reserviläisliiton emerituspuheenjohtaja kansanedustaja Mikko Savola kirjoitti twitterissä painokkaasti liittyen aselupakeskusteluun: ”Aselakeja ei kiristetä. Piste. Tämä on kirjattu myös hallitusohjelmaan.” On erittäin hyvä asia meidän koko isänmaatamme ajatellen, että hallitusohjelmaan on kirjattu tosiaan sanasta sanaan näin: ”Aselupakäytännöt yhdenmukaistetaan niin, ettei aselainsäädäntö kiristy.”

Lopuksi kevennyksenä ja hieman kärjistäen totean, että tyypillisesti sekä metsästäjillä ja ammunnanharrastajilla on useita aseita, koska tässäkin lajissa pitää olla eri työkalu eri lajiin. En minäkään lähtisi tuolla Beretan ratahaulikollani hirvikoetta suorittamaan 🙂

Tämän myötä toivotan kaikille oikein hyvää joulun aikaa ja napakymppejä vuodelle 2020!